Nasıl Yapılır

Facebook hesabı nasıl silinir?

By

on

Facebook’u kuşatan gizlilik kaygıları yazılı olarak belgelendi ama Facebook’tan ayrılmanız için başka sebepleriniz de olabilir. Belki kullanışlı bulmuyorsunuz ya da son zamanlarda bir sürü Farmville isteği aldınız. Eğer yukarıda sözü geçenler sizin için de geçerliyse belki de Facebook hesabınızı dondurmayı ya da tamamen silmeyi bir düşünebilirsiniz.

Facebook hesabını dondurmak

Facebook hesabınızı dondurarak hesabı askıya almış olursunuz. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz de Facebook’ta paylaştığınız birçok şey gibi profiliniz de siteden kaldırılır ama mesajlar ve diğer içerikler etrafta olmaya devam eder. Ayrıca Facebook, geri dönmeyi isteyebilirsiniz diye, bilgilerinizi muhafaza eder ve böylece istediğiniz zaman giriş yaparak Facebook hesabınızı etkinleştirebilirsiniz.

Hesabınızı dondurmak için öncelikle Facebook’a giriş yapın ve sağ üst köşedeki dişli çarka benzeyen simgeye tıklayarak ayarlar menüsüne girin. Menüden Hesap Ayarları’ seçin ve açılan pencerenin solundaki listeden Güvenliği seçin. Daha sonra açılan sayfanın sonunda göreceğiniz Hesabını dondur linkine tıklayın. Facebook, arkadaşlarınızın fotoğraflarını göstererek sizi kalmaya ikna etmeye çalışacak ve hesabınızı neden dondurmak istediğinizi soracak. Sebebinizi açıkladıktan sonra Onayla butonuna tıklayın ve Facebook dondurma işlemini gerçekleştirsin.

Facebook hesabını tamamen silmek

Facebook hesabınızı silerek profilinizi tamamen ortadan kaldırmış olursunuz. Tekrar giriş yaparak işlemi geri alamazsınız ya da Facebook’ta paylaştığınız şeyleri göremezsiniz ve dahası Facebook’u tekrar kullanmak isterseniz her şeye en baştan başlamanız zorundasınız.

Facebook, hesabınızı silmeden verilerinizin bir kopyasını almanızı önerir. Silme işlemine başlamak için hesabınıza giriş yapın daha sonra sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak Hesap Ayarları’ seçin ve Genel Hesap Ayarları sayfasından Facebook verilerinin kopyasını indir linkini bulun ve tıklayın. Facebook indirme süresi boyunca sizi yönlendirerek Facebook verilerinizden oluşan bir arşiv oluşturacaktır.

facebook sil

Şirket, Facebook hesaplarının nasıl silindiğini tam olarak açığa vurmasa da siz hesabına giriş yapıp  Facebook’s account deletion form linkine tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz.

Facebook hesabınızı tamamen sildiğiniz de bir daha geri dönüşün olmayacağını unutmayın. Hesabınızı sadece ve sadece bir daha kullanmayacağınıza eminseniz silin.

About admin

Recommended for you

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir